Havvindprosjekter i Norge

Vattenfalls produksjon av fornybar energi fra vindmøller vil øke betydelig de kommende årene.

Norge er med sitt enorme vindpotensial et attraktivt marked for Vattenfall. Vi er også svært glade for å se den økende støtten til vindkraft fra den norske regjeringen og deres høye ambisjoner for 30 GW havvind tildelt innen 2040.

Vattenfall har også ambisjoner om å ta en del av det globale havvindmarkedet, som Norge har satt et mål om å ta 10 prosent av innen 2030. 

Utsira Nord

Med sine enorme dyphavsområder, med en gjennomsnittlig dybde på 265 meter, og potensial for flytende vindteknologi, byr Utsira Nord på spennende muligheter for innovasjon, industriell vekst og lokal utvikling.

Et strategisk partnerskap

Svenske Vattenfall og det norske selskapet Seagust, har inngått strategisk partnerskap for sammen å utvikle Norges havvindressurser.

Vi bruker en kunnskapsbasert tilnærming for å ta vare på naturen

Vi bruker en kunnskapsbasert tilnærming for å ta vare på naturen. I over to tiår har Vattenfall gjennom sitt unike forsknings- og utviklingsprogram jobbet med forskere for å kartlegge miljøvirkninger av vindparker. I forretningsområdet Vind i Vattenfall, har vi et dedikert team av eksperter som jobber med våre utviklings-, ingeniør- og driftsteam for å sikre at vitenskapelig innsikt er godt og effektivt integrert i våre fornybare energiprosjekter, slik at vi kan beholde vår posisjon som ledende innen bevaring av biologisk mangfold. Vårt mål er å oppnå sameksistens mellom vindpark og natur, lukke kunnskapshull og teste innovative løsninger.

Mer om prosjektene

Havvind fugl- og flaggermusforskning (in English)
Hensyn til biologisk mangfold (in English)

Les våre siste nyheter

Vattenfall Logo

Biologisk mangfold i Vattenfalls prosjekter – Fokus på en grønnere verden

I Vattenfall er bevaring av natur og biologisk mangfold del av vårt daglige virke gjennom bl.a. prosesser for tillatelser og FoU-aktiviteter. For å lede vårt arbeid på...

Les hele artikkelen
Bygging av Hollandse Kust Zuid vindpark.

Vattenfall deltar i budrunder på to nederlandske havvindparker i IJmuiden Ver med konstellasjonen ‘Zeevonk’

Vattenfall har besluttet å levere bud på to nederlandske havvindområder, Alpha og Beta, i Ijmuiden Ver. Hvert av områdene bygges ut med 2 GW kapasitet. Budkriteriene ...

Les hele artikkelen
En kvinnelig arbeider med blå krage og hjelm i kombinert energipark.

Vattenfalls års- og bærekraftsrapport for 2023 er publisert: Arbeidet for fossilfrihet fortsetter

Vattenfalls års- og bærekraftsrapport for 2023 har særlig fokus på havvind og kjernekraft. Disse er to områder som anses avgjørende for å klare ene...

Les hele artikkelen