Havvindprosjekter i Norge
Vattenfalls produksjon av fornybar energi fra vindmøller vil øke betydelig de kommende årene.
Norge er med sitt enorme vindpotensial et attraktivt marked for Vattenfall. Vi er også svært glade for å se den økende støtten til vindkraft fra den norske regjeringen og deres høye ambisjoner for 30 GW havvind tildelt innen 2040.
Vattenfall har også ambisjoner om å ta en del av det globale havvindmarkedet, som Norge har satt et mål om å ta 10 prosent av innen 2030.
![Kriegers Flak er et 600 MW offshore vindkraftanlegg under konstruksjon i Østersjøen på den danske delen av revet med samme navn. Det vil utgjøre en del av en ny 400 MW interkobling mellom Danmark og Tyskland. Kriegers Flak er et 600 MW offshore vindkraftanlegg under konstruksjon i Østersjøen på den danske delen av revet med samme navn. Det vil utgjøre en del av en ny 400 MW interkobling mellom Danmark og Tyskland.](/cdn-cgi/image/width=747,format=auto,fit=crop,height=498/siteassets/vindkraftprosjekt/vattenfall_kriegers_flak_2021_0059.png)
Utsira Nord
Med sine enorme dyphavsområder, med en gjennomsnittlig dybde på 265 meter, og potensial for flytende vindteknologi, byr Utsira Nord på spennende muligheter for innovasjon, industriell vekst og lokal utvikling.
![](/cdn-cgi/image/width=747,format=auto,fit=crop,height=498/siteassets/vindkraftprosjekt/screenshot-2023-06-23-at-12.27.36-1024x704.png)
Et strategisk partnerskap
Svenske Vattenfall og det norske selskapet Seagust, har inngått strategisk partnerskap for sammen å utvikle Norges havvindressurser.
Vi bruker en kunnskapsbasert tilnærming for å ta vare på naturen
![](/cdn-cgi/image/width=800,format=auto,fit=crop/siteassets/vindkraftprosjekt/butterfly-marsh-fritillary_5x3.jpg)
Vi bruker en kunnskapsbasert tilnærming for å ta vare på naturen. I over to tiår har Vattenfall gjennom sitt unike forsknings- og utviklingsprogram jobbet med forskere for å kartlegge miljøvirkninger av vindparker. I forretningsområdet Vind i Vattenfall, har vi et dedikert team av eksperter som jobber med våre utviklings-, ingeniør- og driftsteam for å sikre at vitenskapelig innsikt er godt og effektivt integrert i våre fornybare energiprosjekter, slik at vi kan beholde vår posisjon som ledende innen bevaring av biologisk mangfold. Vårt mål er å oppnå sameksistens mellom vindpark og natur, lukke kunnskapshull og teste innovative løsninger.
Mer om prosjektene
Havvind fugl- og flaggermusforskning (på engelsk)
Hensyn til biologisk mangfold (på engelsk)